-->

مربى التين

 مربى التين

    مربى التين
    المقادير
    كيلو تين-
    كيلو سكر-
    عصير ليمونه-
    ربع معلقة صغيرة قرنفل ان وجد

    الطريقة
    1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر
    2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه
    3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص
    4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول
    5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة
    بالهنا والشفااااا

    Unknown
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ منال الكومى .

    إرسال تعليق

    flsngy